Wagenparkbeheer

Auto’s en andere bedrijfsvoertuigen… welk bedrijf kan nog zonder? Uw medewerkers gebruiken een auto of bedrijfswagen voor het werk. Zij bezoeken klanten, onderhouden relaties, voeren werkzaamheden uit, leiden projecten, rijden misschien ook privé…

Dit betekent dat u, naast de aandacht voor het bedrijf, ook een wagenpark moet exploiteren waar, ondanks de samenwerking met een leasemaatschappij, veel administratieve- financiële werkzaamheden en regeltaken bij komen kijken.

Want weet u wat uw wagenpark uw bedrijf precies kost? Zijn deze kosten conform de gemaakte afspraken? Weet u of, hoe en waar u kosten kunt besparen? Heeft u of hebben uw medewerkers voldoende tijd en kennis het wagenpark goed te managen?

Fleet Control Nederland

Fleet Control Nederland kan u hierbij ondersteunen. Als onafhankelijke wagenparkbeheerder verzorgen wij voor kleine én grote bedrijven alle operationele werkzaamheden behorend bij de exploitatie van uw wagenpark.

Dat betekent gemak, inzicht en grip op kosten.

IMG_8937

Gemak

Alle werkzaamheden binnen het wagenpark, variërend van het aanvragen en bestellen van voertuigen, controle van de facturen, administratie, verzekering, schade, contacten met berijders, dealers en leasemaatschappijen etc. worden door ons verzorgd. Ook zaken zoals gebruikersovereenkomsten, verklaring geen privégebruik en overige interne communicatie pakken wij voor u op. Dit geheel conform uw beleid en behoefte. U voert de regie, wij voeren uit!

Inzicht

Voor het beheren van uw wagenpark maken wij gebruik van een speciaal hiervoor ontwikkeld wagenparkbeheersysteem waarin alle voertuigen, contractgegevens en looptijden worden opgenomen. Doordat wij alle administratie en facturen gedetailleerd verwerken , weten we precies de status van ieder voertuig en bieden wij u volledig inzicht, rapportages, analyses en advies.

Grip op kosten

Wij zijn kritisch op de kosten van uw wagenpark. We monitoren, controleren en sturen op de gemaakte afspraken met leasemaatschappijen, dealers en andere leveranciers. Daarnaast voorzien wij u van advies om het wagenpark verder te optimaliseren tegen lagere kosten en verzorgen ook de implementatie hiervan.

Waar zit uw voordeel?

Er zijn vele lease- en beheervormen mogelijk om een wagenpark te exploiteren. Dat kan bijvoorbeeld door de samenwerking met één leasemaatschappij maar wij zijn ook gespecialiseerd in het werken met meerdere leasemaatschappijen, multi-vendor lease genaamd.

Een partnership met Fleet Control Nederland geeft u de gelegenheid om werk te maken van uw wagenpark. U hoeft geen eigen resources in te zetten en heeft altijd een wagenparkspecialist ter beschikking. De voordelen zijn onder andere:

  • Up-to-date inzicht in alle kosten per voertuig
  • Contractbewaking en monitoring leasemaatschappijen, dealers en leveranciers
  • Verzorging offerte- en besteltraject nieuwe voertuigen
  • Factuurcontrole en verwerking van alle binnenkomende facturen
  • Managementrapportages met betrekking tot status en voortgang
  • Analyse en advies met betrekking tot het wagenparkbeleid
  • Helpdesk voor berijders en leveranciers
  • Besparing op werkzaamheden Secretariaat, Finance & Control en afdeling HRM
  • Besparing op de totale wagenparkkosten.

 

Meer weten?

Over het beheren van wagenparken, de vele lease- en beheervormen en de toegevoegde waarde van Fleet Control Nederland willen wij u graag meer vertellen. Wilt u meer weten? Bel of mail ons voor een kennismakingsgesprek.